Tiger Marine med Hypalon fra Orca

Tiger Marine med Hypalon fra Orca

Fordi Tiger Marine utvikler robuste RIB-båter bruker de også de beste materialene. Til sine pongtonger har den egyptiske båtbyggeren valgt ORCA-stoff – eller Hypalon. 

Hypalon-stoff brukes ofte for å lage avanserte produkter i den marine industrien. Og fordi det er meget slitesterkt, tåler bedre direkte sollys framfor PVC, velges stoffet gjerne til de mest robuste og de dyreste RIB-båtene. 

Hypalon er merkenavnet for CMS (Chlorosulfonated Synthetic Rubber) eller klorsulfonert syntetisk gummi utviklet av selskapet DuPont. DuPont sluttet imidlertid å bruke Hypalon i slutten av juni 2009. 

CSM eller Chlorosulfonated Synthetic Rubber er en syntetisk gummi basert på polyetylen. Det er en elastomer og et herdeplastmateriale. CSM er kjent for sin utmerkede motstand mot atmosfæriske forhold, sollys og slitasje. 

ORCA-stoff er merkenavnet for CSM-produkter som Orca har utviklet fra 1924. Koblingen mellom Hypalon- og ORCA-stoffer er at de begge er CSM-materialer.

På grunn av sine eksepsjonelle mekaniske egenskaper brukes ORCA til produksjon av stive gummibåter, sammenleggbare kajakker, flytende plattformer samt hvitvannsflåter som konstant er nedsenket og utsatt for sollys, høy og lav temperatur samtidig. Dessuten kan ORCA-stoff brukes i mange bransjer som krever et høyt kvalitetsnivå når det gjelder motstand mot slitasje og kjemikalier. Den kan for eksempel brukes som en unik takmembran på grunn av dens gode ugjennomtrengelighet.